torsdag

SØDE LUSSINGER

Søde lussinger, dejlige små kager af mørdej med kokosfyld, af form som små rouladeskiver. Kagerne er knapt så søde og klæder en kop kaffe gevaldig.

Kokosfyldet røres sammen og smøres på den udrullede mørdej, der rulles sammen som en roulade. Bages, skåret i skiver.

Der bliver ca. 35 stk. af portionen.

Opskrift : Tørsleffs Den Blå Bagebog, der udkom første gang i 1932


SØDE LUSSINGER

dej

200 g hvedemel
175 g smør eller margarine
1 æggeblomme

fyld

1 æggehvide
100 g sigtet flormelis
50 g kokosmel
1 tsk. vanilje
50 g revet chokolade
50 g korender

Til mørdejen blandes melet og det kolde fedtstof sammen. Herefter samles dejen hurtigt med æggeblommen. 

Dejen rulles ud på et målstrøet bord i en aflang firkant, ca. 20 x 40 cm.

Fyldet røres sammen og smøres på dejen, der rulles sammen på den lange led. Rouladen lægges koldt, til den er skærefast. Skæres i skiver med en skarp kniv.

Kagerne anbringes på smurte plader, der sættes i forvarmet ovn og bages ved 175 grader i ca. 15 minutter.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.