tirsdag

BLØDE CHOKOLADESNITTER

Små bløde chokoladesnitter, drysset med flormelis er dejlige på denne årstid med de mange fridage. Familierne er sammen og så er det rart at ha' noget lækkert at sætte på bordet.

Chokoladesnitterne bages i en hjemmelavet papirform eller i en lille bradepande. Kagen skæres i snitter, når den er kold og der drysses med florsukker.

Opskrift : Gyldendals Store Kogebog 1956


BLØDE CHOKOLADESNITTER

dej

200 g sukker
2 æg
110 g smør
50 g chokolade
80 g mandler
70 g hvedemel

Lav en papirform 14 x 30 cm og smør godt med smør eller brug en lilli bradepande.

Knæk chokoladen i stykker og smelt den sammen med smørret over vandbad. Smut og hak mandlerne og rør æg og sukker til en salve. Tilsæt smør og chokolade, mandlerne og til sidst melet.
Fordel dejen jævnt i formen.

Bag kagen i ovnen ved ca. 200 grader i ca. 1/2 time. Vend forsigtigt kagen ud på en bagerist, dæk den til med et klæde og lad den blive helt kold.
Skær den i stykker på 1 1/2 x 7 cm. Sigt flormelis over.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.