mandag

ÆBLEKAGE MED MARENGS

En flot og meget lækker æblelagkage med marengs, bestående af lagkagebunde, lagt sammen med vaniljedampede æblebåde og hindbærsyltetøj. Den ganske kage er dækket af et smukt, gyldent marengslag.

En fin kage til kaffebordet eller når familien skal forkæles.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972


ÆBLELAGKAGE MED MARENGS

dej til bunde

250 g mel
250 g melis
250 g smør
4 æg
1 knsp. hjortetaksalt

fyld

500 g søde æbler
100 g smør
1 tsk. vaniljesukker
ca. 2 dl hindbærsyltetøj

marengsdække

5 æggehvider
150 g melis
reven skal af 1 citron

Til dejen røres smør og sukker hvidt til salve. Æggene røres i et ad gangen. Der røres godt mellem hver. Tilsæt melet med hjortetaksalt iblandet og rør dejen godt.

Fordel dejen i to smurte lagkageforme.

Bages i meget varm ovn (250 grader) i 8-10 minutter. Køl bundene af på en bagerist.

Til fyldet skrælles æblerne og kernehusene fjernes. Skær æblerne ud i tynde både.
Smelt de 100 g smør i en tykbundet gryde. Kom vaniliesukkeret og æblebådene i og damp dem netop møre ved svag varme.

Læg den ene lagkagebund på et fladt, velsmurt, ovnfast fad. Arranger æblesnitterne herover og fordel hindbærmarmeladen over æblerne. Læg den anden bund over.

Til marengsdækket piskeshviderne meget stive, sukker og citronskal kommes i og marengsmassen sprøjtes over hele kagen, også siderne.

Sæt kagen i ovnen igen ved ikke for stærk varme (150 - 170 grader). Kagen bages smuk lys gylden i løbet af ca. 10 minutter.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.