onsdag

BLOMMETÆRTE

Blommetærte og enhver anden tærte er dejligt bagværk, der altid gør lykke til en god kop kaffe. Når tærten så skal havesat prikken over i'et, er creme fraiche og flødeskum en god ledsager.

Blommerne i de danske haver lader vente på sig længe endnu, men så må man ty til de udenlandske, importerede blommer. De lader sig jo også spise, især når de forarbejdes.

Opskrift : Ellis Tardini 1979


BLOMMETÆRTE

750 g blommer

dej

125 g smør eller margarine
125 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
2 æg
175 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 g mandler
30 g perlemelis ( 3 spsk. )

Skyl blommerne. Halver dem og tag stenene ud. Pisk smør og sukker skummende. Rør vaniljesukker og æg i. Bland mel, bagepulver og de smuttede, hakkede mandler i.

Fyld dejen i en smurt springform og læg blommerne taglagt ovenpå.

Sæt kagen i en varm ovn ved 170 grader og bag den 1 time.

Lad kagen afkøle på en bagerist og drys den med groft perlesukker. Servér den gerne med koldt flødeskum til.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.