søndag

BOLLEKAGE

Bollekage, dejlig bløddejskage med fyld af remonce og pyntet med perlesukker. Det er en både smuk at skue og velsmagende hverdagskage til en kop kaffe eller to.

Kagen er en af de gamle Amo opskrifter, der igennem årtier har forsynet de danske husmødre  med opskrifter på godt hjemmebag.

Opskrift : Amo


BOLLEKAGE

dej

250 g hvedemel
125 g smør eller margarine
25 g sukker
2 æg
1/2 dl mælk
25 g gær

fyld

76 g rosiner

remonce

75 g sukker
75 g smør eller margarine
2 tsk. vaniljesukker

pynt

æg
perlesukker

Gæren opløses i den kolde mælk, hvorefter hvedemel og de øvrige ingredienser æltes til en ensartet dej. Halvdelen af dejen formes til en kugle, der hviler et par minutter. Dejen klappes eller rulles ud og lægges i en smurt springform (24 cm i diameter). Dejen skal gå et par cm op ad siderne.

Rør ingredienserne til remoncen sammen og smør det over bunden. Resten af dejen rulles ud til en pølse på 25 cm længde og deles i 9 stykker. De formes til boller, der anbringes i formen med en bolle i midten og de andre 8 boller i en krans udenom.

Lad hæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse.

Pensl kagen med sammenpisket æg og drys med perlesukker.

Bages i en forvarmet ved 200 grader i ca. 25 minutter på ovnens nederste rille.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.