søndag

KARDEMOMMEKAGE

For den, der elsker smagen af kardemomme, er denne gamle opskrift på kardemommekage, et godt bud på en bradepande- eller formkage. Der anvendes en lille bradepande eller en rund form 1 - 1 1/2 liter.

En både nem og velsmagende, krydret kage til en god kop kaffe.

Opskrift : Gyldendals Store Kogebog 1956



KARDEMOMMEKAGE

dej

400 g hvedemel
2 - 2 1/2 tsk. bagepulver
100 - 150 g smør
200 g sukker
2 tsk. kardemomme
1 æg
2 1/2 dl fløde eller mælk

garniture

20 mandler
2 spsk. groft sukker
1/2 spsk. kanel

Smøren lille bradepande eller en rund form godt og drys med rasp.

Sigt mel og bagepulver sammen i et fad. Smørret smuldres i melet med fingerspidserne. Tilsæt sukker og kardemomme. Bland fløde eller mælk i og evt. et æg. Rør dejen godt sammen og kom den i bradepande eller form.

Hak mandlerne  eller skær dem i strimler og drys dem over kagen sammen med groft sukker og kanel. Tryk pynten let ned i dejen.

Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 50 minutter.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.