mandag

KONGELIGE ÆBLEHORN

Kongelige æblehorn, endnu én af de gamle Amo klassikere,der i generationer har været med til at pryde danskerne kaffeborde og gøre det attraktivt at bage sit brød selv.

De er virkelig rigtig dejlige, disse horn med fyld af æblemos eller marmelade, pyntet med chokoladeglasur.

Opskrift : Amo



KONGELIGE ÆBLEHORN

dej

250 g hvedemel
50 g sukker
50 g smeltet smør eller margarine
50 g gær
2 spsk. kold mælk
1 tsk. kardemomme
2 æg

fyld

æblemos eller marmelade

pensling

æggehvide eller fløde

chokoladeglasur

100 g flormelis
2 spsk. kakao
2-3 spsk. kogende vand

Hvedemel og sukker blandes og gæren røres ud i den kolde mælk. Gærblandingen og det smeltede smør blandes i melet, der tilsættes kardemomme og de sammenpiskede æg.
Dejen æltes godt til en fin blank dej, der hæver tildækket og lunt i ca. 20 minutter. Dejen æltes igennem og deles i 2 stykker, der hver rulles ud i cirkler, som deles i 8 trekanter.

Smør æblemosen på stykkerne, rul dejen sammen fra den brede ende til horn, der sættes på bageplade med bagepapir.

Lad hornene efterhæve tildækket et lunt sted i 20 minutter. Pensl med æggehvide eller fløde.

Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter.

Køl hornene af og overtræk dem med chokoladeglasur.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.