torsdag

NIZZAKRANSE

Småkager til dåserne er måske nok lidt gammeldags selv at gå ombord i, men anstrengelserne står rigeligt mål med resultatet.
Nu om stunder hentes de fleste småkager i supermarkedet eller på en tankstation. Industrien klarer resten.

Jeg bager altså mine småkager selv og altid efter de gamle opskrifter. Det tager tid og så er det forfærdelig hyggeligt at beskæftige sig med.

Småkagedej skal forøvrigt bearbejdes rimelig hurtigt, da dejen ellers bliver sej. Som den gamle konditor  Ejner Ringgaard sagde : "Når man vil lægge en småkagedej, må man passe på ikke at arbejde for længe med den. Det bliver den sej af. Bland først melis og æg sammen. Kom derefter smørret i og arbejd det sammen til en jævn blanding, - og så først melet, som skal "pusles" i stedet for at æltes sammen med de andre ingredienser."

Det samme gælder ved småkager, hvor dejen skal røres op som lagkage eller rørekage. Smørret røres først med melis og æg, så blandes melet forsigtigt i.

Småkager skal bages i en ikke for varm ovn. 160 - 170 grader er passende.

Her er så konditor Ringgaards opskrift på nizzakranse fra 1948. Skønne vaniljekranselignende småkager, strøget med æg og drysset med florsukker og hakkede nødder.

Det er en stor portion dej. Halver den eventuelt.

Kilde : Konditor Ringgaard


NIZZAKRANSE

dej

500 g mel
125 g kartoffelmel
500 g smør
250 g melis
3 æggeblommer
Vanilje

Æggestrygelse
florsukkerglasur
hakkede nødder

Dejen arbejdes sammen til en fast dej, som køres gennem kødmaskinen og formes som vaniljekranse. Pensles med æggestrygelse og overdrysses med florsukker og hakkede nødder.

Bages i ovnen ved 160-170 grader til kagerne er svagt lysebrune.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.