mandag

OTHELLOBOLLER

Othelloboller, bagt i linseforme, lagt sammen med en flødeskumscreme og smurt over med en chokoladeglasur, opfylder vist de flestes krav til en lækker kage.

Der bliver ca. 16 kager af portionen

Opskrift : Kirsten Hüttemeier


OTHELLOBOLLER

dej

6 æg
200 g florsukker eller melis
80 g kartoffelmel

De hele æg piskes godt med sukkeret og helst over en gryde med varmt vand, dog ikke kogende. Der piskes til massen er som en tyk creme. Herefter sigtes kartoffelmelet i og det hele blandes hurtigt sammen og fordeles over i velsmurte linseforme, gerne lidt store.

Kagerne bages  til de er høje og lysebrune ved 200 grader i 15 minutter. Fyld ikke formene helt op, for kagerne hæver godt. Når de er afsvalede, flækkes de igennem og lægges sammen med følgende creme :

flødeskumscreme

2 æggeblommer
3 spsk. sukker
kornene af 1/2 stang vanilje
2 tsk. kartoffelmel
2 dl mælk
1/2 dl piskefløde

Pisk æggeblommer, sukker og vanilje samt kartoffelmelet i en gryde, tilsæt mælken og varm det hele igennem under piskning, indtil cremen er tyk. Afkøl den, pisk fløden og bland flødeskummet i, når cremen er gennemkold.

Læg kagerne sammen med cremen og overser dem med mørk chokoladeglasur af :

chokoladeglasur

150 g flormelis
2 top spsk. kakao
2spsk. Kogende vand



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.