fredag

RUNDE RUGSIGTEBRØD

Kager er jo dejlige og det er en skøn beskæftigelse at frembringe disse efter de gamle opskrifter. De går vist aldrig af mode.

- Men et godt hjemmebagt brød til ost eller pålæg er da også godt. Tag det med i madpakken eller nyd det til en kop te eller kaffe.

Brødet her er bagt med rugsigtemel, sirup, anis og fennikel.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
 


RUNDE RUGSIGTEBRØD

dej

750 g rugsigtemel
250 g mel
1/2 liter mælk
50 g gær
50 g smør, fedt eller margarine
1 dl sirup
1 spsk. pulveriseret anis
1 spsk. stødt fennikel

Smuldr gæren i dejfadet og rør det ud med lidt af mælken. Smelt fedtstoffet, hæld mælken heri sammen med siruppen og lad blandingen blive let lun. Hæld den over gæren og rør denne let ud. Tilsæt krydderierne og herefter skiftevis de to melsorter.

Arbejd dejen sammen til den er en smidig, men fast gærdej. Den skal være bastant.
Lad dejen hæve overdækket et lunt og trækfrit sted til den har dobbelt størrelse.

Arbejd dejen igennem igen på et let melet bord og del den i fire dele. Arbejd hver del igennem og form et rundt brød, 2-3 cm tykt. Prik brødene med en gaffel, som er dyppet i mel (så bliver hullerne der), og lav et hul i midten af hvert brød med en kageudstikker eller et glas.

Anbring brødene på en smurt plade og lad dem efterhæve lunt og tildækket i omkring 20 minutter.
Bages i ovnen ved 225 grader i et kvarters tid.
Pensl dem med koldt vand, når de kommer ud af ovnen og lad dem svale helt af på en bagerist.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.