lørdag

SPONGE CAKE MED AMERIKANSK SKUM

Efterkrigstidens kogebøger bugner af opskrifter på kager og småkager. Det skyldes ikke mindst, at smør igen var blevet tilgængelig, efter en lang krigsperiode med rationeringer.
.
Nu skulle der bages og danskerne forstod hurtigt at hygge sig omkring det lækre bagværk. Kirsten Hüttemeiers første kogebøger var specielt focuseret på bageriet og det resulterede oven i købet i en fjernsynskage, som familien kunne samles om.

Her en anden spændende kage, Sponge cake fra Californien, bestående af lyse bunde, lagt sammen med amerikansk skum. Alle vil elske denne kage, store, som små.

Lanceret af Kirsten Hüttemeier 1952



SPONGE CAKE

dej til 4-5 bunde

5 æg
1 kop sukker (150 g)
5 spsk. koldt vand
1 kop mel (75 g)
1 strøget tsk. bagepulver

amerikansk skum

3 æggehvider
1/2 kop sukker
2 kopper friske hindbær eller jordbær
(4-5 spsk. tyk marmelade kan også bruges)

Æggehviderne piskes meget stive, sukkeret kommes i og der piskes igen. Pisk frugt eller marmelade i til massen er en fin lyserød fromageagtig masse.

Til dejen piskes æggeblommerne godt med sukkeret og det kolde vand. Derefter sigtes melet og bagepulveret i. Samtidig vendes de 2 stiftpiskede æggehvider i og dejen blandes meget let sammen. Knus ikke hviderne.

Fordel straks dejen i velsmurte lagkageforme i så tyndt et lag, at der nærmest kan kigges igennem til bunden. Kagebundene skal med andre ord være meget tynde. Hvis formene ikke er for store, kan der blive 5 bunde af portionen.

Bagetid : Hver bund bages ved rask varme i 6-7 minutter ved 250 grader.

Læg bundene på en rist og køl dem af.

Læg lagkagebundene sammen med det lyserøde skum.  Der skal et ret tykt lag på hver bund. byg kagen op til en fin, høj kage. Når bundene er lagt sammen smøres et lag af skummet over hele kagens overflade. Alt skal være dækket.

Kagen står og trækker minimum 4 timer, allerhelst til næste dag. Så er den bedst.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.