mandag

SPRØDE ROSINBOLLER FRA BAYERN

Sprøde rosinboller fra Bayern, - en bayersk specialitet er lækre kager med smag af citron og fyldt med rosiner, kogt i olie eller palmin og drysses med flormelis.

Der bliver 40 stk. af portionen.

Rosinbollerne spises varme.

Opskrift : Ellis Tardini

                                            

SPRØDE ROSINBOLLER FRA BAYERN

500 g mel
30 g gær
1 1/4 dl mælk
100 g sukker
100 g smør eller margarine
2 æg
salt
reven skal af 1 citron
100 g rosiner

1 liter olie eller 750 g palmin til stegning
Florsukker

Ælt en gærdej af mel og gær, der opløses i den lunkne mælk, sukker, æg, salt, smør, citronskal og rosiner.

Form derpå 40 små boller af dejen, som sættes til hævning på en melet plade i 30 minutter. Dæk bollerne med et viskestykke.

Varm fedtstoffet op i en gryde. Snit et kryds i bollerne med en saks, der er dyppet i smør. Kog 4 boller ad gangen til de er gyldne ( ca. 10 minutter ).
Afkøl på fedtsugende papir og drys med florsukker.

Server de skønne sprøde rosinboller varme.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.