torsdag

TIVOLI-KAGE

Tivoli-kage, en skøn sammenlagt kage med moccacreme og overtrukket med chokolade, kogt sammen med smør og honning. Til sidst pyntes med blå eller grønne udstenede druer.

Kagen bages i en springform og deles i 3 lag, når den er afkølet.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972


TIVOLI-KAGE

dej

150 g mel
250 g melis
6 æg
50 g maizena-mel eller kartoffelmel
skal og saft af 1 appelsin
rasp til formen

moccacreme

4 æggeblommer
4 dl mælk
40 g melis
1 tsk. pulverkaffe eller 1/2 dl stærk,kold kaffe
4 tsk. maizenamel

overtræk

200 g mørk chokolade
50 g smør
100 g honning

pynt

blå eller grønne druer

Æggeblommerne piskes lyse og luftige med sukkeret. De to melsorter blandes og kommes i æggemassen. Hviderne piskes stive og foldes i dejen, der hældes i en smurt, raspdrysset springform.
Kagen bages i ovnen ved 175 grader i en god halv time.

Tag kagen ud af formen  og lad den køle af på en bagerist. Del så kagen i 3 lag.

Til moccacremen piskes æg, mælk, sukker og maizenamel sammen i en tykbundet gryde over ikke for stærk varme. Der piskes til indholdet tykner. Rør i cremen af og til. Den skal være helt kold. Smag cremen til med pulverkaffe.

Chokoladen brækkes i stykker og smeltes over vandbad sammen med smør og honning.

Læg bundene sammen med moccacremen. Fordel chokoladeovertrækket jævnt over kagen og pynt med druer.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.