fredag

WIENERKYS

Små, lækre wienerkys med kakao og finthakkede hasselnødder, er af den slags, hvor det er svært at stoppe igen, kommer man i gang med disse dejlige kager.

Wienerkys er i bund og grund en slags marengs, hvor dejen er færdiggjort i en gryde, før kyssene sættes på et par smurte, melede bageplader.

Portionen giver ca. 40 stykker

Opskrift : Gyldendals Store Kogebog 1956


WIENERKYS

dej

4 æggehvider
150 g sukker
150 g finthakkede eller malede hasselnøddekerner
2-3 tsk. kakao

Tør nøddekerne i et klæde og hak dem fint eller stød dem i en morter. Hviderne piskes stive og hældes over i en tykbundet gryde. Tilsæt sukker, nødder og kakao.
Varm massen op under stadig omrøring til den er en stiv dej. Når skeen slipper en klump dej, skal formen bevares.

Sæt dejen med to teskeer på et par smurte bageplader, der er melet godt.

Bages i ovnen ved 200 grader til kagerne slipper pladen.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.