lørdag

BERLINERBRØD

Helt vidunderlige Berliner-brød, skønne krydrede snitter med fyld af æbler, rom, chokolade og mandler. For at hjælpe den skønne smag undervejs er snitterne krydret med kanel, allehånde og reven skal af citron.

Snitterne er glaseret varme med glasur.

Opskrift : Ellis Tardini 1979



BERLINER-BRØD

dej

2 æg
2 spsk. vand
250 g puddersukker
65 g revne æbler
2 spsk. rom
1 knsp. allehånde
1 1/2 spsk. kanel
65 g chokolade
1 strøgen tsk. bagepulver
125 g smuttede mandler
reven skal af 1 citron

overtræk

100 g florsukker
1-2 spsk. vand

Rør æg og varmt vand skummende og tilsæt puddersukkeret en skefuld ad gangen. Rør det grundigt og tilsæt lidt efter lidt de øvrige ingredienser.

Rul dejen ud i ca. 1/2 cm tykkelse og læg den på en smurt plade eller på bagepapir.

Kagen bages i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter.

Rør florsukker og kogende vand til en glasur. smør glasuren over den varme kage, der herefter skæres ud i snitter.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.