søndag

CHOKOLADEKRÆMMERHUSE

Kræmmerhuse, fyldt med flødeskum til dessert, er af noget ældre dato og har altid været højt elsket. Hvem husker ikke skålen, fyldt med sukker på bordet, hvori kræmmerhusene var tæt anbragt med sit fyld af flødeskum og ofte en klat syltetøj på toppen.

I stedet for de fine, lyse kræmmerhuse, er her opskriften på chokoladekræmmerhuse, der ligeledes fyldes med flødeskum, creme eller is.

Opskrift : Grethe Kragsberger 1952


CHOKOLADEKRÆMMERHUSE

dej

50 g margarine
50 g melis
1 æg
50 g mel
2 tsk. kakao

Margarine eller smør blødgøres og røres med melis. Tilsæt ægget, derpå mel og kakao.

Dejen udskæres på en smurt plade i tynde ovaler. Bages lysebrune ca. 10 minutter. Formes straks, de er varme til kræmmerhuse.

Chokoladekræmmerhuse serveres fyldt med flødeskum, creme eller is.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.