fredag

GAMMELDAGS SULTANAKAGE

Gammeldags sultanakage med smag af kardemomme og tilsat sukat og rosiner, - en god hverdagskage, når der skal lidt til kaffen.

Dejen er tilsat sukat og det kan være et problem for mange. Sukat kan undlades og erstattes med flere rosiner.

Opskrift : Husholdningslærerinderne Karen Blicher og Sofie Rasmussen 1913

Opskriften er rettet til gennem årene af senere husholdningslærerinder.


SULTANAKAGE

dej

125 g margarine
125 g melis
2 æg
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
ca. 1/2 dl mælk
1 tsk. kardemomme
25 g sukat
50 g rosiner

Rør melis og margarine ca. 1/4 time ( til Hvidt salve). Pisk æggene i - et ad gangen. Sigt mel og bagepulver og rør det i, skiftevis med mælken. Tilsæt rosiner og sukat.

Hæld dejen i en velsmurt form og bag den ved 170 grader i ca. 3/4 time.
Kagen skal have mest undervarme til at begynde med og skorpen må ikke dannes, før kagen har hævet sig til dobbelt størrelse.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.