onsdag

HERTUGKAGER

Hertugkager af mørdej med mandelmasse er en rigtig lækkerbisken til en kop kaffe.

Mandelmassen kan gøres ekstra lækker, ved at tilsætte lidt rom.

Opskrift : Gyldendals Store Kogebog 1956


HERTUGKAGER

mørdej

100 g hvedemel
100 g smør
2 spsk. Fløde

mandelmasse

25 g smør (1 spsk.)
50 g sukker
50 g mandler
2 bitre mandler
1 æggeblomme eller 1 æg
1 spsk. rom

Til mørdejen hakkes smørret i melet og dejen samles hurtigt med fløden. Stil dejen koldt i nogle timer, mindst.

Smut og mal mandlerne. Rør smør og sukker Hvidt til salve. Kom mandlerne, æggeblommerne og rommen i.

Mørdejen rulles ud. 20 x 45 cm. Del den i to dele på langs. Læg den ene del på en smurt plade. Læg mandelmassen ned langs midten og pensl kanterne med æggehvide. Den anden halvdel af dejen foldes dobbelt på langs. Med en skarp kniv skæres 2-3 cm dybe hak i folden, lige eller i siksak. Fold den forsigtigt ud igen og læg den oven på kagen på pladen. Tryk kanterne til.

Bag kagen i en meget varm ovn, 275 grader. Når den er kold, skæres den i 2 1/2 cm brede stykker.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.