mandag

KARLSBADERBRØD

Karlsbaderbrød, små ovale og blanke brød af gærdej. Brødene skal føles lette, når de er bagt.

De er bedst, bagt med smør, men margarine kan anvendes.

Ca. 35 stk. af portionen.

Opskrift : Gyldendals Store Kogebog



KARLSBADERBRØD

dej

2 dl tynd fløde eller 1 dl piskefløde og 1 dl vand
30 g gær
ca. 450 g hvedemel
1/2 - 3 spsk. sukker
1 æg
2 æggeblommer
100 - 150 g smør

pensling

sammenpisket æg

Varm fløden op til 30 - 37 grader C. Rør gæren ud med lidt af fløden. Pisk æggene sammen, bland dem med resten af fløden og tilsæt den opløste gær. Bland melet og sukkeret og ælt det hele til en dej. Rul smørret sammen til en kugle. Læg dejen ovenpå smørret, strø lidt mel over, dæk dejen dejen til og stil den til hævning et varmet sted.
Arbejd dejen sammen i fadet og sørg for, at smørret arbejdes godt ind i dejen.

Læg dejen på et melet bord og ælt den til den slipper bordet. Del dejen i 3 dele og hver del igen i tolv mindre dele. Rul disse ud til små, glatte, ovale brød. Læg dem på en smurt plade, dæk dem til og lad dem hæve til de er porøse.

Brødene pensles og bages i ekstra varm ovn 250 - 300 grader i ca. 10 minutter eller til de har fået en pæn farve og føles lette.
Dæk brødene med et klæde og lad dem afkøle på en rist.

Servér de dejlige brød til en kop aftente eller kaffe.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.