tirsdag

KVARKKAGE

Her en lækker og spændende kage med kvark fra sidst i 70erne, kvarkkage. Kagen er bagt af en mørdej, herover svesker, trukket i rødvin, tilsat kanel og nelliker og til sidst en dejlig kvarkmasse, rørt med æggesnaps og flødeskum.

Kagen er let syrlig, frisk og dejlig. Spise lunken.

Opskrift : Ellis Tardini



KVARKKAGE

fyld

2 1/2 dl rødvin
1 tsk. kanel
4 nelliker
375 g svesker uden sten

mørdej

250 g hvedemel
150 g smør / margarine
5 spsk. sukker
1 æg

750 g bagekvark
3 æggeblommer
80 g maizenamel
2 1/2 dl piskefløde
80 g sukker
3 æggehvider
reven skal af 1/2 citron

Gib rødvinen et opkog med kanel og nelliker. Hæld det over sveskerne og lad dem trække natten over.
Smørret smuldres i melet. Ælt sukker og æg i. Stil dejen koldt i en halv times tid.

Dejen rulles ud og en springform beklædes hermed. Dejen skal gå lidt op ad siderne på formen. Dryp sveskerne af og læg dem på mørdejen.

Kvarken røres med æggeblommer, sukker og maizena. Pisk æggehviderne og fløde stift, hver for sig. Tilsæt den revne citronskal og fold det i kvarkmassen, der bredes over sveskerne.

Kagen bages i en varm ovn ved 200 grader i 1 time.

Servér kvarkkagen lunken til en kop kaffe.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.