søndag

LEKSANDSKAGE

Leksandskage, en velsmagende svensk skærekage med smag af kardemomme. Kagen, der bages i en godt smurt kageform, drysses med krystalmelis (tesukker) og strøes med skårne mandler.

Kagen er en af 8000 kager, som svenske husmødre sendte til konkurrence i 1950.

Opskrift fra 1950, - ukendt svensk husmoder


LEKSANDSKAGE

dej

125 g smør eller margarine
200 g sukker
2 1/2 dl mælk
400 - 450 g hvedemel
2 tsk. kardemomme
4 tsk. bagepulver

10 skårne mandler
1 spsk. krystalmelis

Smørret blødgøres og røres godt med sukkeret. Derefter tilsættes mælken, skiftevis med melet, iblandet bagepulver og kardemomme.

Dejen fyldes i en smurt og raspstrøet form.

De skoldede og skårne mandler samt sukkeret strøes over kagen.

Bages i ovnen ved 200 grader i 3/4 - 1 time.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.