fredag

SVENSK TEKAGE

Mulighederne er uendeligt mange, når vi søger de gamle bageopskrifter på kager og brød. Som nu her denne gamle tekage, der ganske vist er svensk.

Kagen er bagt med bagepulver og glaseret med rød glasur, til sidst pyntet med kirsebær og smuttede mandler. Det er en lidt tung kage.

Opskrift : Grete Kragsberger, Exam. husholdningslærerinde


SVENSK TEKAGE

4 æg
2 kopper sukker
2 kopper mel
50 g smør eller margarine
1 dl varm mælk
1 1/2 tsk. bagepulver
skal af 1 og saft af 1/2 citron

Æggene piskes med melis, melet sigtet med bagepulver, kommes i skiftevis med den varme mælk, hvori fedtstoffet er smeltet. Citronsaft og skal tilsættes og dejen hældes i en smurt form.

Bages i ovnen ved jævn varme, 200 grader, i 3/4 1 time.

Lad kagen køle af og glaser den så med florsukkerglasur, tilsat lidt rød farve. Pynt med kirsebær og snittede mandler.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.