lørdag

TJEKISK TÆRTE

Tjekisk tærte,- skønne rugbrødsbunde, lagt sammen og dækket med chokoladesmørcreme. Toppen af kagen dækkes med kandiserede frugter.

Til rugbrødsbundene bruges revet rugbrød, der skal være revet så fint, at det kan gå igennem en sigte.

Meget dejlig og meget velsmagende rugbrødskage, der nok fortjener et fint kaffebord.

Opskrift : Karen Overgaard-Petersen 1952


TJEKISK TÆRTE

dej

250 g flormelis
12 æg
125 g revet chokolade
Lidt vanilje
1 3/4 dl fintrevet rugbrød

Flormelis og æggeblommer røres længe, tilsæt chokoladen, vanilje og det revne rugbrød. Tilsæt med let hånd de stivpiskede æggehvider.

Dejen fyldes i to velsmurte og strøet med sigtet rasp forme med løs bund.

Bages i ovnen ved 200 grader i ca. et kvarter.

Lad bundene blive kolde og læg dem så sammen med chokoladesmørcreme. Selve kagen dækkes også af  chokoladesmørcreme i et tyndt lag. Belægges tæt med kandiserede frugter.

chokoladesmørcreme

100 g smør
1 æg
75-100 g melis
15-20 g kakao eller bedre, lidt smeltet bitter chokolade

Pisk æg og melis godt, blødgør og rør smørret og tilsæt det piskede æg lidt efter lidt. Smag til med kakao eller smeltet chokolade.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.