lørdag

HYBENLAGKAGE

Hybenlagkage, lagkagebunde lagt sammen med vaniljecreme og hybenmarmelade. Øverst et lag flødeskum over lagkagen og pynt med nogle klatter hybenmarmelade til sidst.

Der anvendes 3 lagkagebunde. Det nemmeste er selvfølgelig at købe færdige bunde, ellers bager man dem selv, gerne flere dage forinden. Lagkagen bliver allerbedst, når den lægges sammen dagen før.

Opskrift : Ruth Gunnarsen 1956


LAGKAGEBUNDE

50 g margarine
5 spsk. Sukker
2 æg
9 spsk. kartoffelmel
10 spsk. mel
2 tsk. bagepulver

Til dejen piskes æg og sukker til en luftig æggesnaps, tilsæt margarinen og vend til sidst melsorterne, iblandet bagepulveret i.

Fyld dejen i 3 smurte lagkagebunde og bag dem i ovnen ved 200 grader til de er lysebrune.

CREME

2 æg
1/2 liter mælk
2 spsk. sukker
vanilje
6 blade husblas

Til cremen sættes mælken over at koge, æg og sukker røres, husblas udblødes. Den kogende mælk lieres med æggeblandingen, husblas opløses heri. Lad cremen blive kold og rør den igennem.

Læg bundene sammen med creme og hybenmarmelade og læg flødeskum på toppen. Pynt med klatter af hybenmarmelade.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.