fredag

STEFANITÆRTE

Stefanitærte, dejlig nøddebund, lagt sammen med creme, f.eks smørcreme eller abrikosmarmelade.

Kagen bages i en form med løs bund, afkøles, flækkes og lægges sammen. Til sidst glaseres kagen og pyntes efter eget valg.

Opskrift : Exam. Husholdningslærerinde Grethe Kragsberger 1952

 
STEFANITÆRTE

nøddedej

120 g melis
4 æg
40 g revne nødder
40 g revne mandler
25 g rasp
10 g mel
4 stiftpiskede æggehvider

Melis og æggeblommer røres længe ca. 15 minutter ( til hvid salve). Nødder, mandler, rasp og mel tilsættes og til sidst de stiftpiskede æggehvider.

Dejen hældes i en form med løs bund.

Bages i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter. Prøv med en strikkepind.

Køl kagen af og del den i to bunde, der lægges sammen med smørcreme. Smør kagen over udvendig med smørklatter og pynt den efter behag.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.