lørdag

TELJEKRINGLER

Små, blanke teljekeingler med smag af kardemomme, er kogt og derefter bagt i ovnen. Kringlerne er meget holdbare og fine at gemme lidt hen.

Dejen er en gærdej.

I opskriften er oplyst flormel, der dengang blev regnet for det absolut fineste mel. Vi anvender hvedemel.

Opskrift : Laura Adeler 1917

 

TELJEKRINGLER

1/2 kg (1 pund) flormel (hvedemel)
1 1/4 dl (1/2 pægl) sødmælk
5 hele æg
4 skefulde sukker
lidt stødt kardemomme
1 skefuld opløst gær

Ingredienserne æltes godt sammen, indtil det begynder at at vise øjne og begynder at hæve sig, så der  dannes derefter. Så dannes små kringler, som straks kommes i kogende vand. Når de flyder op, tages de op af vandet og henligger et øjeblik, for at vandet kan løbe af dem. 
Kringlerne lægges på den smurte plade og bages i en mellemvarm (200 grader) ovn.

Når de er tagne ud af ovnen, overpensler man dem med kogende vand for at gøre dem blanke.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.