lørdag

VANILJE-MAKRONER

Skønne franske vaniljemakroner, eller helt nøjagtig macarons de Nancy, er klassisk, fransk bagværk.

De små kager er så lækre, at lysten til at bage dem hurtigt kommer over en - og så er de jo nemme at fremstille.

Opskrift : H P Pellaprat


VANILJE-MAKRONER

makrondej

150 g mandler
250 g sukker
3 æggehvider
1 tsk. vaniljesukker
krystalmelis

Stød mandlerne i en morter og bland sukkeret i lidt efter lidt . . . . eller mal mandlerne i en mandelkværnen og bland dem med sukkeret. Tilsæt æggehviderne, lidt ad gangen og under omrøring, så det bliver en blød dej. Dejen må ikke flyde ud, smag den til med vanilje og fordel den ved hjælp af to teskeer på et stykke papir. Pensl kagerne med vand og drys med krystalmelis.

Bages i ovnen ved meget svag varme (130 - 140 grader) til kagerne er lysegule.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.