I stedet for blåbær, kan anvendes remonce eller tynde æblebåde, drysset med kanelsukker. Mandler er også gode at drysse med.
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
Anna Syberg
BLÅBÆRKRANS
dej
500 g mel
3 dl mælk
100 g smør eller margarine
50 g melis
40 g gær
1/2 tsk. salt
fyld
6-7 dl friske blåbær
4-5 spsk. melis
pensling
1 æg
Lun mælken let og opløs gæren heri. Lad smørret smelte delvis i gærvæden. Bland de tørre dele, arbejd det hele sammen og ælt det til en smidig dej. Lad den hæve lunt og tildækket, til den er dobbelt så stor, d.v.s. omkring en halv time.
Ælt den igen og rul den ud på et let melet bagebord, så den danner en aflang firkant på ca. 15 x 35 cm.
Bland blåbærrene forsigtigt med sukkeret. Snit skrå snit med et par cm mellemrum og et par cm dybe, ned ad dejpladens langsider.
Anbring fyldet ned langs midten af dejen og fold fligene skiftevis ind over fyldet og hinanden og tryk dem let til. Sammenpisket æg kan eventuelt lime lidt sammen.
Pensl med resten af ægget og anbring fletningen i en rund form eller på en smurt, melet plade. Sørg for at sammen føjningen hænger sammen.
Lad kransen efterhæve 5-10 minutter og bag den i ovnen ved 200-225 grader på midterste rille i omkring 20 minutter.
Blåbærkransen køler helt af på en bagerist.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.