En yndig bradepandekage, skåret i kvadrater, er disse brunetter med mandler og chokolade. Smager dejlig til en kop kaffe.
Dejen er forholdsvis hurtig lavet og bagetiden er kort. Kagen synker og bliver temmelig flad, når den tages ud af ovnen.
Servér kagen, skåret i kvadrater, når kagen er næsten kold
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
BRUNETTER
60 g mel
150 g smør eller margarine
150 g melis
50 g mandler
2 æg
50 g letbitter chokolade
Chokoladen smeltes over vandbad (en mindre kasserolle oven i en større med kogende vand i).
Rør sukker og fedtstof hvidt til salve og rør æggene i, ét ad gangen.
Skold, smut og hak mandlerne, bland dem med melet og rør denne blanding i dejen, skiftevis med den smeltede chokolade. Fordel dejen i en lille, velsmurt bradepande.
Bag kagen i ovnen ved jævn varme, 175 grader i 12-15 minutter.
Køl kagen noget af og skær den i kvadrater. Der bliver 24 stk. af portionen.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.