fredag

CHOKOLADEKAGE MED HAVREGRYN

Chokoladekage med havregryn, nem svensk formkage, der højnes en hel del, pyntet med flødeskum, men flødeskummet kan udelades.

Det er en hurtig rørekage med bagepulver. Kagen er derfor bedst samme dag, den er bagt.

Opskrift : Ukendt svensk husmoder fra 1950


CHOKOLADEKAGE MED HAVREGRYN

dej

1 æg
50 g smeltet margarine
4 spsk. tynd fløde
100 g sukker
40 g mel
50 g havregryn
2 spsk. kakao
1 teskefuld bagepulver

Æg og sukker piskes og fløden tilsættes. De tørre dele røres i og til sidst den smeltede margarine. Dejen hældes i en velsmurt, raspstrøet form, helst springform.

Bages i en ikke for varm ovn (180 - 200 grader) og afkøles noget, inden den tages ud af formen.

Servér chokoladekage med havregryn, gerne med flødeskum på toppen til en god kop kaffe.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.