mandag

GODNATKRINGLE

Et lunt stykke kringle til aftenkaffen eller teen, og huset duftende af bagværk, er værd at se frem til. - Og når det så oven i købet er en hurtig kringle at fremstille, som her med bagepulver, er det bare om at gå i gang.

Godnatkringle, med fyld af marcipan er netop sådan en, der bliver halet frem igen og igen, når der i en fart skal hittes på noget godt, omend den har nogle år på bagen, hvilket ikke forringer kagen det mindste.

Kringlen er absolut bedst samme dag, den er bagt, men det skulle ikke blive noget problem, da den er rigtig god.

Kilde : Tørsleffs " Den blå Bagebog ", udgivet første gang 1933

 
GODNATKRINGLE

dej

250 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
1/8 tsk. salt
125 g smør eller margarine
1 dl fløde
1 æggeblomme

fyld

75 g marcipan
3 spsk. sukker
1 tsk. vanilje
2-3 spsk. æggehvide

pensling og pynt

æggehvide
tesukker 
hakkede mandler

Til dejen sigtes mel og bagepulver sammen. Salt tilsættes og koldt smør hakkes i. Dejen samles med fløde og æggeblomme.

Rulles ud på melstrøet bord i en strimmel, der er 1 meter lang og 10 cm bred. Den formes til en kringle på en smurt plade.

Marcipanen røres blød med sukker, vanilje og æggehvide og smøres på.  Dejen foldes sammen om fyldet, pensles med æggehvide og drysses med tesukker og hakkede mandler.

Bages i forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 25 minutter.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.