Godnatkringle, med fyld af marcipan er netop sådan en, der bliver halet frem igen og igen, når der i en fart skal hittes på noget godt, omend den har nogle år på bagen, hvilket ikke forringer kagen det mindste.
Kringlen er absolut bedst samme dag, den er bagt, men det skulle ikke blive noget problem, da den er rigtig god.
GODNATKRINGLE
dej
250 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
1/8 tsk. salt
125 g smør eller margarine
1 dl fløde
1 æggeblomme
fyld
75 g marcipan
3 spsk. sukker
1 tsk. vanilje
2-3 spsk. æggehvide
pensling og pynt
æggehvide
tesukker
hakkede mandler
Til dejen sigtes mel og bagepulver sammen. Salt tilsættes og koldt smør hakkes i. Dejen samles med fløde og æggeblomme.
Rulles ud på melstrøet bord i en strimmel, der er 1 meter lang og 10 cm bred. Den formes til en kringle på en smurt plade.
Marcipanen røres blød med sukker, vanilje og æggehvide og smøres på. Dejen foldes sammen om fyldet, pensles med æggehvide og drysses med tesukker og hakkede mandler.
Bages i forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 25 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.