søndag

HONNINGBRØD

Et godt brød, uden fedtstof i, med smag af kanel og ingefær er dette lidt kageagtige brød, der smager allerbedst, smurt med koldt smør.

Brødet er bagt med natron og vil altid være bedst, den dag, det er bagt.

Opskrift : Lotte Haveman 1965


HONNINGBRØD

125 g sukker
1 dl koldt vand
125 g honning
1 æg
250 g mel
1/2 tsk. natron
1/2 tsk. kanel
1/4 tsk. ingefær
1 knsp. muskat

Sukker og vand kommes i en gryde og koges, til sukkeret er opløst. Honningen tilsættes og blandingen koges atter igennem. Gryden tages af ilden, blandingen afsvales og tilsættes æg og mel, blandet med natron og krydderier.
Dejen hældes i en velsmurt, raspdrysset form (aflang 1 liter).

Bages i ovnen ved 170 grader i ca. 1 time.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.