søndag

LØJTNANTENS HAVREBRØD

Løjtnantens havrebrød, små fine småkager med mandelsmag og fyld af syltetøj eller gele.

Der er ingen mel i disse kager, kun havregryn.

Opskrift : Ukendt svensk husmoder 1950

Paplo Picasso
 

LØJTNANTENS HAVREBRØD

dej

200 g havregryn
100 g smør eller margarine
100 g sukker
1 1/2 tsk. bagepulver
3 spsk. fløde eller mælk
6 bitre mandler, finthakkede

Grynene gnides itu med mellem hænderne, smørret fordeles fint mellem havregrynene med fingrene. Sukker, bagepulver og de finthakkede mandler røres i grynblandingen. Fløden tilsættes lidt ad gangen under omrøring, til man får en fast dej. Denne trilles i små kugler, hvori der trykkes et hul med en finger. Heri lægges lidt syltetøj (hindbær eller tyttebær) eller gele.

Kagerne lægges et stykke fra hinanden på smurt plade og bages lysebrune ved 200 grader.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.