onsdag

PINKY CAKE

Lyserød jordbærlagkage eller som den oprindelige amerikanske jordbærlagkage hedder, pinky cake, er en meget let og fin lagkage.
Kagen består af 3 bunde, bagt i springform og lagt sammen med fint, lyserødt skum af stiftpiskede æggehvider, tilsat flormelis og jordbærmarmelade. Pynten består af friske eller frosne jordbær. Syltede kan også anvendes.

Opskrift : Lotte Haveman 1965


LYSERØD JORDBÆRLAGKAGE

dej

4 æg
150 g sukker
1 spsk. Vand
130 g kartoffelmel
2 spsk. mel
2 tsk. bagepulver

fyld

3 æggehvider (ca. 1 dl)
100 g flormelis
2 dl tyk jordbærmarmelade

pynt

20-25 friske jordbær, friske, frosne eller syltede

Æggeblommer og sukker piskes til en luftig æggesnaps og vandet tilsættes. Melet, blandet med bagepulveret røres forsigtigt i dejen. Til sidst vendes de stiftpiskede hvider i med let hånd, af et par gange.
Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 40-45 minutter.

Afkøl kagen og flæk den i 3 dele.

Til fyldet piskes æggehviderne meget stive, sigtet flormelis tilsættes og massen piskes videre ca. 5 minutter. Rør jordbærmarmeladen i.

Læg lagene sammen med cremen og smør hele kagen ind i den, overalt. Stil den koldt 3-4 timer og pynt med hele jordbær.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.