torsdag

RIBSPIE

Lækker pie til dessert og til en kop kaffe, bestående af en mørdejsbund, belagt med marengsfyld med mandler og ribs. Øverst dækkes kagen med flødeskum.

Opskrift : Lotte Haveman 1965


RIBSPIE

dej

150 g mel
100 g smør eller margarine
3-4 spsk. sukker
1 æg

fyld

3 æggehvider
85 g sukker
2 spsk. rasp
2 spsk. fintmalede mandler
250 g friske eller frosne ribs

Til dejen findeles margarinen og smuldre i melet. Sukker og æg tilsættes og dejen æltes sammen med let hånd. Stilles koldt i 1/2 - 1 time.

En velsmurt pieform beklædes med dejen, prikkes og stilles køligt, medens fyldet lavet.

Til fyldet piskes æggehviderne stive og tilsættes sukker, rasp, fintmalede mandler og ribs. Hældes over den ubagte pisskal og bages i ovnen ved 175-200 grader i 45-50 minutter.

Køl kagen af og dæk den med et lag flødeskum, pyntet med ribs.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.