Små chokolademedaljer af mandeldej, lagt sammen med abrikosmarmelade og overtrukket med chokolade. Til sidst pyntet med hakkede pistacienødder eller hakkede mandler.
En overordentlig lækker bid til en god kop kaffe.
Der bliver ca. 60 stk. af portionen
Kilde : Ellis Tardini
CHOKOLADEMEDALJER
dej
200 g mel
100 g mandler
100 g sukker
180 g smør eller margarine
fyld
200 g abrikosmarmelade
pynt
200 g overtrækschokolade
hakkede pistacienødder eller mandler
Til dejen æltes mel, hakkede mandler, sukker og fedtstof til en blank dej, der hviler koldt 30 minutter.
Rul dejen tyndt ud og stik runde kager ud, 3 cm i diameter. Sæt kagerne på bagepapir på plade og bag dem i ovnen ved 220 grader i 10-12 minutter.
Køl dem af på en bagerist.
Smelt chokoladen over vandbad og smør den ud på halvdelen af kagerne, der lægges sammen 2 og 2 med marmeladen. Drys hakkede pistacienødder eller mandler over.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.