torsdag

SOLKAGE

Solkage, drysset med hakkede valnødder og belagt med ferskenstykker som blomsterblade. Solkage serveres drysset med flormelis. En både smuk og velsmagende kage.

Opskrift : Ellis Tardini 1979


SOLKAGE

dej

100 g smør eller margarine
125 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
3 æg
150 g mel
2 tsk. bagepulver
reven skal af 1/2 citron
50 g valnødder

500 g halve ferskner fra dåse
Florsukker til drys

Rør smør, sukker og vaniljesukker skummende og rør æggene i. Bland mel, bagepulver og citronskal i.

Fyld dejen i en smurt springform og drys hakkede mandler over kagen.

Lad fersknerne dryppe af og anbring 1/2 midt i kagen. Resten af fersknerne deles i både, der trykkes ned i dejen i to cirkler omkring midten med den buede side opad.

Sæt kagen i en varm ovn ved 200 grader i 50 minutter.

Lad kagen afkøle på en bagerist og drys den med florsukker.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.