Brug noget af al den dejlige frugt haverne lokker med i øjeblikket til lækkert bagværk.
Stikkelsbærkage med marcipan, serveret lun med flødeskum er en perfekt dessert eller dejlig til en glad kop kaffe.
Opskrift : Sigrid Fugl 1983
STIKKELSBÆRKAGE MED MARCIPAN
250 g stikkelsbær
dej
125 g smør
125 g sukker
2 æg
125 g hvedemel
fyld
75 g smør
60 g puddersukker
75 g marcipan
1/2 æggehvide
Skyl og nip stikkelsbærrene. Rør smør og sukker let og smidigt. Rør æggene i, ét ad gangen og rør godt mellem hvert æg.
Sigt melet i og rør dejen sammen. Hæld den i en smurt springform (1L).
Kagen bages på næstnederste rille i en forvarmet ovn ved 200 grader i 12-15 minutter.
Til fyldet røres smør og puddersukker sammen med marcipanen, der er revet på den grove del af råkostjernet. Pisk æggehviden let sammen, så er det nemt at måle halvdelen af.
Fordel stikkelsbærrene og den halvbagte kage. Bred fyldet over og sæt kagen i ovnen igen.
Bages på øverste rille ved 225 grader i 12-15 minutter til sukkerblandingen karamelliserer.
Servér kagen lun med kold flødeskum.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.