tirsdag

TIVOLI-KAGEN

Tidligere chefkonditor Gert Sørensen på Konditoriet i Tivoli, han har altid været konditoren over dem alle i det finere konditoris Bagekunst.

De rene kunstværker er opstået fra hans hånd og så er han om nogen specialist i karamelarbejder. Fra Tivoli gik turen til Christiansfeldt, hvor byens gamle hotel hver søndag bød på kaffebord med diverse konditorkager, skabt af konditoren selv. Det blev et tilløbsstykke i en del år, indtil hotellet lukkede.

Den berømte Tivoli-kage er også en af Gert Sørensens kendte kreationer. Den består af en linseform, belagt med æblekompot, der er omkranset af en stor flødeskumsroset. Herover en stor marengshat, pyntet med ribsgelé.

Der bliver 12 stk. af portionen

Opskrift : Konditor Gert Sørensen


TIVOLI-KAGEN

linsedej

90 g flormelis
110 g smør
1/2 æg (pisk et æg sammen og del det)
1 spsk. koldt vand
180 g mel

æblekompot

10 små æbler
vand
saft af 1/2 citron
1/2 stang vanilje

rom-råcreme

2 æggeblommer
30 g flormelis
lidt rom
1 dl piskefløde

12 kuppelformede marengs (fås hos flere bagere)
1/4 dl piskefløde
ribsgelé

Til linsedejen blandes flormelis og smør, hvorefter det smuldres sammen med melet. Saml dejen med æg og vand og lad den hvile koldt 1 time.

Linseformene beklædes med dejen og bages i en 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter eller til skallerne er lysebrune. Køl dem af og tag dem ud af formene.

Til æblekompotten skrælles æblerne, udkernes og skæres i kvarter. Dampes med lidt vand, citronsaft og den flækkede stang vanilje, til de er møre. Køles af.

Til rom-cremen piskes æggeblommer og flormelis hvidt, tilsmages med rom og blandes derefter med den piskede fløde. Cremen skal være tyktflydende.

Piskefløden piskes til skum. Hver linsebundsskal belægges med æblekompot og omkranses med en stor flødeskumsroset.
Marengsen dyppes i rom-råcreme og anbringes ovenpå.
Dekorer kagerne med en spiral, sprøjtet i ribsgelé.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.