En god bradepandekage gør altid lykke. Her en dejlig én af slagsen fra først i 70erne, tyrolerkage med smag af kanel, fyldt med rosiner, hasselnøddekerner og pomeransskal.
Kagen holder sig dejlig fugtig på grund af dejen, der er tilsat æblemos.
Opskrift : Lilian Kaufmann
TYROLERKAGE
dej
150 g smør eller margarine
250 g sukker
250 g mel
2 æg
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 tsk. salt
3 tsk. kanel
2 tsk. vaniljesukker
100 g hasselnøddekerner
100 g rosiner
1 kop æblemos
1/2 dl hakket pomeransskal
rasp til formen
pynt
100 g flormelis
lidt vand
resten af nødderne og pomeransskal
Smør og sukker røres godt sammen, tilsættes æggeblommerne, én ad gangen. Rør godt mellem hver.
Bland de tørre dele og rør dem skiftevis med æblemos i dejen. Pisk hviderne stive og fold dem i dejen.
Vend rosinerne i mel, så undgår de at synke til bunds, og kom dem i dejen med lidt af den hakkede pomeransskal og halvdelen af de finthakkede nødder.
Kom dejen i en smurt, raspdrysset lille bradepande.
Kagen bages i ovnen ved 200-225 grader i 35-40 minutter.
Til glasuren røres flormelis og vand og glasuren fordeles over kagen. Pynt straks med hakket pomeransskal, rosiner og resten af nøddekernerne, der skal være grofthakkede.
Servér den dejlige kage, skåret i snitter til en kop eftermiddagste.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.