Kirstens chokoladekage, endnu en skøn chokoladekage, bagt i form, smurt over med kakaomasse og pyntet med smuttede mandler.
Opskriften har ligget i en gammel kogebog. Det er umuligt at afgøre alder og oprindelse, men god er den.
KIRSTENS CHOKOLADEKAGE
dej
2 æg
300 g melis
1,5 dl mælk
100 g smør
150 g mel
2 strøgne tsk. bagepulver
4 spsk. kakao
1 spsk. Vanilla
overtræk
50 g smør
1 dl fløde
2 spsk. melis
2 tsk. mel
3 spsk. kakao
Det hele koges op under piskning.
Til dejen piskes melis og æg skummende, smør og mælk koges op og hældes varmt i æggemassen, hvorefter mel, bagepulver, kakao og Vanilla forsigtigt blandes i.
Dejen hældes i en velsmurt form.
Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.