Landsbykage, - en god, gammeldags formkage, bagt i en springform. Kagen er dejlig fugtig, da dejen er tilsat æblemos.
Farin giver en god smag sammen med kanel. Rosiner og hakkede hasselnøddekerner udgør fyldet.
Opskrift : Sigrid fugl
LANDSBYKAGE
2 æg
150 g farin
75 g blødt smør
1 tsk. stødt kanel
250 g kogt æblemos
75 g hasselnøddekerner
150 g rosiner
225 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
Æg og farin piskes lyst og skummende. Tilsæt det blødgjorte smør, kanel, æblemos, hakkede nøddekerner og rosiner.
Bland mel, bagepulver og salt sammen og rør det i dejen.
Hæld dejen i en smurt springform (22-23cm i diameter).
Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 50 minutter. Lad kagen blive kold.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.