onsdag

NOUGATGIFLER

Nougatgifler, dejlige små gærbrød med fyld af blød nougat. Giflerne pensles og drysses med perlemelis.

Der bliver 16 stk. af portionen.

Opskrift : Lotte Haveman 1965


NOUGATGIFLER

gærdej

300 g margarine
300 g mel
50 g gær
1/2 dl lunkent vand

fyld

100 g blød nougat

pensling og pynt

æggehvide
perlemelis

Margarinen smuldres i melet. Gæren udrøres med lunkent vand. Det hele æltes med let hånd. (Er dejen for blød, må den lægges koldt i 10 minutter).

Dejen deles i to ens dele og hvert stykke udrulles til en rund plade og deles i 8 trekanter. På hver trekant lægges et stykke blød nougat. Giflerne trilles sammen og stilles med spidsen nedad på en smurt plade.
Giflerne hæver 15 minutter overdækket på et ikke for varmt sted. Pensles med æggehvide og drysses med rigeligt perlemelis.

Bages i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter.

Servér de dejlige nougatgifler lune til en god kop kaffe.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.