Kagen pyntes med tørristede mandler, før den sættes på bordet.
Opskrift : Sigrid Fugl
NUSERS LUKSUSKAGE
dej
200 g mandler
5 æg
225 g sukker
2 spsk. kartoffelmel
creme
50 g sukker
1/2 dl vand
4 spsk. fløde
4 æggeblommer
50 g sukker
1 1/2 dl piskefløde
1 spsk. pulverkaffe
100 g smør
50 g florsukker
1 tsk. kakao
100 g blød nougat
50 g mandler
Skold og smut mandlerne og hak dem med en kniv eller findel dem på blender.
Del æggene, pisk hviderne stive, pisk halvdelen af sukkeret i og vend resten af sukkeret i. Derefter vendes æggeblommerne i og til sidst en blanding af hakkede mandler og kartoffelmel.
Kom dejen i 2 smurte springforme, foret med bagepapir (ca. 23 cm i diameter).
Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 40 minutter.
Afkøl kagen i formen.
Til cremen koges sukker og vand til blandingen bliver tør og danner karamel. Ryst panden. Når karamellen er gyldenbrun, tages panden fra varmen og fløden hældes forsigtigt i. Rør blandingen ensartet.
Kom æggeblommer, sukker og piskefløde i en skål og pisk det over vandbad, til det jævner. Rør pulverkaffen i og tag skålen fra varmen. Rør karamellen i. Rør smørret blødt, sigt flormelis og kakao, rør det ensartet og rør æggeblommerne i lidt efter lidt. Til sidst røres den blødgjorte nougat i.
Læg bundene sammen med halvdelen af cremen og bred resten af cremen over.
Skold og smut mandlerne. Rist dem gyldne på en tør pande under omrøring.
Mandlerne lægges til pynt rundt i kanten, når de er afkølet.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.