søndag

PEBERMYNTEKAGE

Moderne kagemix fra industrien sås også midt i 60erne. Det var en hjælp fra industrien til den udearbejdende, moderne husmoder, der ved at tage den nemme løsning, var i stand til at passe både job og mand og børn fuldt så godt, som hendes mor før hende.

En række nye arbejdsbesparende produkter, i form af halvfabrikata, var kommet på markedet. Det kunne ud over kagemix være geléer, buddinger, cremer og lagkagebunde.

Kagemix var dengang som nu en pulverblanding af de vigtigste ingredienser til en kage, mel, sukker, holdbart fedtstof og hævemidler. Krydderier og tørmælk. Der skulle blot tilsættes æg og vand og kagen var klar til at komme i ovnen.

Der var nu overskud til at gøre noget ud af pyntningen.

Pebermyntekage er et godt eksempel på sådan en kage, lavet af kagemix. Det krævede blot en pakke kagemix til en chokoladekage samt glasur og pynt.

Opskrift : Lotte Haveman 1965


PEBERMYNTEKAGE

1 pakke kagemix til chokoladekage

glasur

150 g flormelis
ca. 1 æggehvide
1 tsk. citronsaft
1 dråbe pebermynteolie
lidt grøn frugtfarve
røde cocktailbær

Til glasuren sigtes flormelis, der røres godt med æggehviden til glasuren er blank og smidig. Tilsæt pebermynteolie og den grønne frugtfarve.

Kagemixen  røres som angivet i brugsanvisningen på pakken. Dejen hældes i en smurt, raspdrysset randform og bages efter anvisningen.

Afkøl kagen og glasér den med pebermynteglasuren. Pynt med røde cocktailbær.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.