tirsdag

ROULADE MED BANAN OG JORDBÆR

Skøn roulade med banan og jordbær er helt perfekt som dessert efter et godt måltid mad eller som ledsager til en god kop kaffe.

Den dejlige nøddedej, rullet med flødeskum, bananer og jordbær, udgør tilsammen en rigtig lækkerbisken for alle slikmunde.

Opskrift : Sigrid Fugl



ROULADE MED BANAN OG JORDBÆR

dej

4 æg
2 dl sukker
100 g hasselnøddekerner
1 1/2 spsk. kartoffelmel
2 tsk. bagepulver

fyld

3 dl piskefløde
2 bananer
250 g frosne jordbær

pynt

flødeskum

Nøddekernerne males igennem persillehakkeren og blandes med kartoffelmel og bagepulver.
Pisk æg og sukker let og luftigt og vend melblandingen forsigtigt i.

Lav en bageform af bagepapir 40 x 50 cm med lille kant, som fæstnes med papirklip. Fordel dejen i formen og bag den ved 225 grader i 6 - 8 minutter.

Drys kagen med sukker og vend den ud på et stykke papir. Træk formen af og læg den løst over igen. Formen kan evt. fugtes med koldt vand, det gør det nemmere, at fjerne den.

Pisk fløden og fordel den over kagen (gem lidt til pynt). Skær bananerne i skiver og fordel dem over sammen med skivede, knapt optøede jordbær.

Rul rouladen sammen og pynt den med flødeskum.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.