De fleste kan lide at bage og betragter det som et lystbetonet arbejde. Førhen var bagning en vigtig del af husholdningsøkonomien,hvorimod det i vore dage mere har karakter af hygge og forkælelse af familie og venner. Bagværk som hobby omfatter alle former for brød som madbrød,wienerbrød,skærekager,tærter,konditorkager,lagkager,småkager og alt,der ikke er nævnt. Her tager vi os udelukkende af gammeldags bagværk efter gamle opskrifter og gør vort bedste for at bevare dem for vore efterkommere.
mandag
RUGSNITTER
Rugsnitter, gode til madpakken, af rug dej med øl eller hvidtøl i. Det giver et velsmagende brød.
Kom pålæg på brødet eller spis brødet til rester af middagen fra dagen før eller hvad man nu syntes om og som kan transporteres.
Der bliver 12 ret store stykker af portionen.
Opskrift : Fritze Juel 1972
RUGSNITTER
350 g rugmel
400 g rugsigtemel
100 g hvedemel
3 dl øl eller hvidtøl
2 dl vand
70 g gær
1 tsk. salt
1/2 dl sirup
Smuldr gæren i fadet. Lun vandet og hæld det over dejen. Rør heri til gæren er opløst. Lun sirup og øl let og kom også det i bagefadet. Tilsæt salt og skiftevis rug- og rugsigtemel. Bearbejd dejen til den er smidig og ensartet. Lad den hæve (ca. 1 time) på et lunt sted, overdækket til den er dobbelt så stor.
Arbejd dejen sammen igen og ælt til sidst hvedemelet i. Det bliver en ret bastant gærdej.
Rul dejen ud til en stor plade, gerne på smurt bageplade, ca. 2 cm tyk. Skær den næsten helt igennem til 12 aflange snitter og lad dem efterhæve under bageklæde endnu en halv times tid.
Bages i ovnen ved jævn, god varme (200-225 grader) i omkring et kvarter.
Pensl med koldt vand, når brødet kommer ud af ovnen. Bryd brødet i snitter i skærefugerne, når det er afsvalet.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.