mandag

RUGSNITTER


Rugsnitter, gode til madpakken, af rug dej med øl eller hvidtøl i. Det giver et velsmagende brød.

Kom pålæg på brødet eller spis brødet til rester af middagen fra dagen før eller hvad man nu syntes om og som kan transporteres.

Der bliver 12 ret store stykker af portionen.

Opskrift : Fritze Juel 1972



RUGSNITTER

350 g rugmel
400 g rugsigtemel
100 g hvedemel
3 dl øl eller hvidtøl
2 dl vand
70 g gær
1 tsk. salt
1/2 dl sirup

Smuldr gæren i fadet. Lun vandet og hæld det over dejen. Rør heri til gæren er opløst. Lun sirup og øl let og kom også det i bagefadet. Tilsæt salt og skiftevis rug- og rugsigtemel. Bearbejd dejen til den er smidig og ensartet. Lad den hæve (ca. 1 time) på et lunt sted, overdækket til den er dobbelt så stor.

Arbejd dejen sammen igen og ælt til sidst hvedemelet i. Det bliver en ret bastant gærdej.

Rul dejen ud til en stor plade, gerne på smurt bageplade, ca. 2 cm tyk. Skær den næsten helt igennem til 12 aflange snitter og lad dem efterhæve under bageklæde endnu en halv times tid.

Bages i ovnen ved jævn, god varme (200-225 grader) i omkring et kvarter.

Pensl med koldt vand, når brødet kommer ud af ovnen. Bryd brødet i snitter i skærefugerne, når det er afsvalet.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.