lørdag

SAMUELS CHOKOLADEKAGE

En lækker chokoladekage og alle er glade. Imidlertid er der et væld af ældre opskrifter på chokoladekager, så det kan være lidt svært at vælge.

Her faldt valget på Samuels chokoladekage, en opskrift, der er iblandet både hasselnødder, revet appelsinskal og ikke mindst ymer, ingredienser der gør kagen lidt syrligt velsmagende samt giver smagen af appelsin og samtidig den luksuriøse fornemmelse af nødder.

Det her er en rigtig luksus chokoladekage, perfekt at byde til en kop kaffe efter en god middag.

Opskrift : Sigrid Fugl



SAMUELS CHOKOLADEKAGE

425 g smør
300 g sukker
1 dl sirup
6 æg
100 g chokolade
100 g hasselnødder
reven skal af 1 appelsin
2 dl ymer
450 g hvedemel
2 tsk. bagepulver

Rør smør og sukker til det er let og smidigt. Rør sirup i. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør godt mellem hvert æg.

Hak chokolade og hasselnødder groft og rør dem i sammen med appelsinskal og ymer.
Bland mel og bagepulver, sigt det i og rør dejen sammen.

Hæld dejen i en bradepande (30 x 35 cm), smurt eller beklædt med bagepapir.

Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 1 time.

Afkøles i formen, før der skæres af den.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.