Streussel-kage, dejlig tysk streusselkuchen i dansk variation, bagt i bradepande af gærdej, belagt med krymmel af remoncelignende krymmel med smag af kanel.
Hvis man vil gøre det ekstra godt, kan krymlen tilsættes grofthakkede mandler eller nødder.
Opskrift : Fritze Juel 1972
STREUSSEL-KAGE
gærdej
500 g mel
2 spsk. melis
1 æg
50 g gær
1 tsk. salt
75 g smør eller margarine
ca. 2 dl mælk
1/2 tsk. kanel
streussel
100 g smør eller margarine
125 g melis
150 g mel
2 tsk. stødt kanel
pensling
1 æg
Til dejen lunes mælken og gæren opløses heri. Bland de tørre dele og hak smørret ud heri. Pisk ægget sammen og kom det i gærvæden. Arbejd melblanding og gærvæde sammen til en smidig dej, der slipper fingre og fad.
Lad dejen hæve tildækket, lunt og trækfrit en halv time.
Ælt den sammen igen, rul den ud og beklæd en smurt bradepande med den.
Til streussel blandes mel, melis og kanel. Nulr smørret ud heri med fingrene. Det skal ende med at have en svag lysebrun, krymmellignende konsistens. Det gør ikke noget, hvis der er mindre klumper i.
Pensl dejen i bradepanden med sammenpisket æg og fordel kanelkrymmelen over hele kagen.
Bages i ovnen ved 200-225 grader i 20-25 minutter.
Lad kagen køle helt af i bradepanden og skær den i snitter straks, inden den skal spises.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.