Denne gamle norske familieopskrift på specier med finthakkede mandler er nemme at lave og så har dejen den fordel, at den gerne må stå til næste dag eller endnu flere dage i køleskabet.
Inden længe sidder vi inden døre og hygger os med kaffe og stearinlys på bordet. Her er det rart med en god småkage til og da gerne af de hjemmebagte.
Der bliver ca. 50 stk. af portionen.
Opskrift : Lotte Haveman 1965
TRONDHEIM-FIRESPECIER
250 g smør eller margarine
250 g mel
250 g sukker
250 g mandler
Smørret smuldres i margarinen, sukker og smuttede, fintmalede mandler tilsættes. Dejen æltes let sammen, trilles til en tyk pølse, ca. 5 cm i diameter og stilles koldt mindst 2 timer, helst til næste dag eller længere.
Skæres i skiver, ca. 3/4 cm tykke. lægges på smurte bageplader.
Bages i ovnen ved 225 grader i 8-10 minutter.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.